Regeldagen en nachtvoeding

Regeldagen bij nachtvoedingWie een kleintje heeft, merkt al snel dat lange ononderbroken nachten tot het verleden behoren. Je baby wil immers niet alleen overdag gevoederd worden, maar zal ook geregeld ’s nachts huilen. Dit komt doordat een babymaag niet groot genoeg is om genoeg melk in op te slaan om de hele nacht te overbruggen. Je baby wordt dus ’s nachts wakker met een lege maag en heeft maar één optie: huilen om eten.

Tijdens de regeldagen heeft je baby extra behoefte aan voeding. Vaak zie je dat de regeldagen optreden wanneer je baby anderhalve week oud is, 3 weken, 3 maanden of een half jaar. Maar ook tussentijds kennen baby’s regeldagen. In veel gevallen betekent dit dat de kleine een groeispurt doormaakt, maar ook wanneer je baby een virusje onder de leden heeft komen regeldagen voor. Regeldagen zijn voor moeders soms behoorlijk vermoeiend, zeker de combinatie regeldagen en nachtvoeding. Bekijk hier diverse multivitaminen en mineralen voor een extra steuntje in de rug > (aff.)

Regeldagen en nachtvoeding

De eerste maanden met een baby’tje zijn zwaar. Doe het daarom rustig aan en probeer, als dat mogelijk is, om ook overdag een klein dutje te doen. Het is immers gemakkelijker en beter om je de eerste tijd aan te passen aan het ritme van je baby, in plaats van te proberen je kindje in jouw ritme te dwingen. Zeker tijdens de regeldagen kan je baby behoorlijk huilerig zijn en vaak willen worden aangelegd. Ook ’s nachts wil je baby waarschijnlijk vaker gevoed worden.

Een klein beetje ‘sturen’ kan wel: wanneer je ’s nachts het licht uit laat als je voedt en je niet te hard praat, leert je baby sneller het verschil tussen dag en nacht. Ook kan je, regeldagen of niet, proberen om je kindje ’s avonds wat extra voeding te geven, in de hoop dat hij of zij ’s nachts langer doorslaapt. Vooral voor moeders die weer buitenshuis aan het werk zijn, is dit vaak een goede optie, hoewel succes niet gegarandeerd is. Regeldagen en nachtvoeding: het blijft afzien!


Steuntje in de rug nodig?

Er zijn multivitamine speciaal voor na de zwangerschap, die ondersteuning geven bij uitputtingsverschijnselen en geschikt bij borstvoeding, zoals Davitamon Mamafit (aff.)

Ondersteuning bij vermoeidheid >