Regeldagen bij flesvoeding

Regeldagen_bij_flesvoedingGeef je je baby flesvoeding in plaats van de borst, dan kan je als moeder soms behoorlijk onzeker worden van de reacties vanuit je omgeving. Borstvoeding zou immers natuurlijker en gezonder zijn voor je baby en tal van voordelen met zich meebrengen: een beter immuunsysteem, minder kans op enge ziektes op latere leeftijd en zelfs een hoger IQ. Flesvoeding daarentegen levert voornamelijk de moeders voordelen op: kan je het voeden ook eens overlaten aan je man, bijvoorbeeld. Geen last van tepelkloven – wel last van tepelkloven, kijk hier (aff.) – en na de bevalling hoef je niet langer je wijntje te laten staan. Allemaal waar, maar desalniettemin hoef je je geen slechte moeder te voelen als je kiest voor flesvoeding in plaats van de borst. De flesvoeding van tegenwoordig is immers van dusdanige kwaliteit dat je baby alles binnenkrijgt wat hij of zij nodig heeft.

Regeldagen bij flesvoeding

Regeldagen zijn dagen waarop je baby extra behoefte heeft aan voeding. Je kindje kan tijdens deze regeldagen huileriger zijn en minder lekker in zijn of haar vel steken dan anders, maar dat hoeft niet. Soms heeft hij of zij alleen maar meer behoefte aan melk. Deze melk wordt gebruikt om een groeispurt in te zetten. Vrijwel iedere baby ‘kiest’ daarvoor dezelfde periode, te weten de periode waarin hij of zij tien dagen, drie weken, drie maanden of zes maanden oud is. Zou je borstvoeding geven, dan merk je in deze periode dat de baby meer drinkt en je borsten leger en slapper aanvoelen. Het lijkt dan alsof je niet aan de melkvraag van je kindje kan voldoen, iets waar veel moeders zich behoorlijk onzeker van kunnen voelen. Toch is dit meestal niet nodig: de melkproductie stijgt vanzelf naarmate de baby meer drinkt. Vraag en aanbod zijn dus goed op elkaar afgestemd.

In het geval van flesvoeding wordt de fles uiteraard niet voller naarmate de baby dorstiger is. Je zal dus zelf rekening moeten houden met de regeldagen. Merk je dat je kindje meer behoefte heeft aan melk, dan is dit eenvoudig op te lossen door meer flesvoeding aan te maken, bekijk aanbod flesvoeding (aff.). Je kindje vaker de fles geven kan natuurlijk ook. Je ziet: regeldagen bij flesvoeding zijn eigenlijk heel eenvoudig!


Steuntje in de rug nodig?

Er zijn multivitamine speciaal voor na de zwangerschap, die ondersteuning geven bij uitputtingsverschijnselen en geschikt bij borstvoeding, zoals Davitamon Mamafit (aff.)

Ondersteuning bij vermoeidheid >