Blog

Over regeldagen ben je niet zo snel uitgepraat: immers, het zijn juist de regeldagen die voor moeder én kind voor een ware uitputtingsslag kunnen zijn. In deze blogberichten vind je daarom meer informatie over de beruchte regeldagen.

De beste bh tijdens regeldagen

Als er een ding is waar kersverse moeders nooit over uitgepraat raken dan zijn dat de regeldagen wel. Zowel voor moeder als baby kunnen deze dagen een regelrechte uitputtingsslag zijn. Wanneer je voor de eerste keer moeder geworden bent is alles nog onwennig en soms zelfs eng.

Je vraagt je af of alles wel goed gaat met je baby en of deze niets tekortkomt. Daarnaast denk je soms dat je het als kersverse moeder helemaal niet goed doet. Dit zorgt ervoor dat je met name over regeldagen flink ongerust kan zijn. Toch is dit niet nodig.

Andere moeders hebben namelijk precies dezelfde gevoelens als jij. Omdat een baby nog niet kan praten kan deze je niet vertellen wat er aan de hand is of wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Daarnaast kan het voor jou als moeder lastig zijn om te bepalen wat je baby je duidelijk wil maken.

Heeft de baby honger of heeft hij of zij het te warm of te koud? Zouden het misschien toch darmkrampjes zijn? Zeker wanneer je dan ook nog met regeldagen te maken krijgt zie je soms door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer.

Rustig blijven tijdens de regeldagen

Het is bijna nooit nodig om jezelf druk te maken tijdens de regeldagen. Je lichaam zal naar mate je baby meer melk gaat drinken vanzelf meer melk gaan aanmaken. Je lijf regelt dat de baby niets tekortkomt. Je hoeft je hier echt geen zorgen over te maken.

Zolang de baby voldoende plast en deze voldoende groeit is het niet nodig om je zorgen over de voeding van je baby te maken. Wanneer je tijdens de regeldagen meer behoefte aan zekerheid hebt, kan je regelmatig de luier even controleren.

De baby zal in de eerste weken van zijn of haar leven per 24 6 natte luiers hebben en tussen de 2 en 5 poepluiers. Verder is het belangrijk om het gewicht en de lengte van je baby in de gaten te houden. Na ongeveer twee weken zal je baby ongeveer 120 gram per week gaan groeien.

Zolang er niets bijzonders aan de hand is kan je als jonge moeder gewoon rustig blijven tijdens de regeldagen. Mocht er toch iets zijn waar jij jezelf zorgen over maakt, dan kan je altijd contact opnemen met de huisarts.

De juiste bh als je borstvoeding geeft

Met name tijdens de regeldagen is het dragen van de juiste bh heel belangrijk. Deze zorgt ervoor dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen. Zeker nu je als pas bevallen moeder je baby borstvoeding geeft.

Wanneer je borsten door de toegenomen melkproductie in omvang toenemen is het nodig dat ze op de juiste manier ondersteund worden. Hierdoor voorkom je dat ze gaan hangen of dat je last krijgt van striae. Een van de bh’s die zorgt voor optimale ondersteuning is de sportbh.

Omdat deze bh een stevige onderband heeft en voorzien is van extra dikke schouderbandjes zorgt deze bh ervoor dat je rug ontlast wordt. Hierdoor voorkom je vervelende klachten aan je rug en aan je nek.

Wil je er tijdens de regeldagen verzorgd bijzitten en hou je van comfort, dan is de Elomi bh waarschijnlijk de ideale bh voor jou. Deze bh is in diverse kleuren verkrijgbaar tot en met cup K. De bh ondersteund ook vollere borsten op de juiste manier.

Wanneer je de borstvoeding aan het afbouwen bent kies je bij voorkeur voor een push up sport bh. Deze geeft je borsten net wat meer ondersteuning. Deze bh lift niet alleen je borsten, ze zien er door deze bh ook nog heel mooi en natuurlijk uit.

Ongerust over regeldagen

Ongerust over regeldagenZeker als je voor de eerste keer moeder geworden bent, kan het allemaal nog wat eng en onwennig aanvoelen. Waar andere moeders zo zelfverzekerd en natuurlijk hun weg lijken te gaan, vraag jij je doorlopend af of je het wel goed doet en of je baby niets tekort komt. Ongerust over regeldagen ben je dus ook. Herkenbaar? Geen zorgen, zo voelen andere moeders zich óók!  Lees verder

Kolven tijdens regeldagen

Kolven tijdens regeldagenVeel vrouwen besluiten om na te zwangerschap niet alleen borstvoeding te geven, maar tevens te kolven. Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Soms heel eenvoudige, zoals bijvoorbeeld het feit dat met het kolven ook de kersverse vader in staat wordt gesteld om zijn kindje te voeden. Lees verder

Regeldagen bij te vroeg geboren baby

Regeldagen bij te vroeg geboren babyIs je kindje te vroeg ter wereld gekomen, dan is de kans groot dat hij of zij een lichte (groei)achterstand heeft ten opzichte van baby’s die wél op tijd geboren zijn. Juist voor deze premature kindjes is de groei en voldoende voeding dus extra belangrijk. De kans is dan ook groot dat je je afvraagt hoe dat nu precies zit met regeldagen bij een te vroeg geboren baby. Krijgt het kindje dan ook regeldagen of juist niet?

Lees verder

Zijn het de regeldagen?

Zijn het de regeldagen?Als kersverse moeder wil je maar één ding: het zo goed mogelijk doen. In de praktijk betekent di: laverend tussen gebroken nachten, luiers, luieruitslag (aff.), darmkrampjes (aff.), doorkomende tandjes en al het andere wat bij een baby komt kijken, erachter komen wat nu precies dat éne huiltje betekent. Is de babykamer te warm of te koud? Heeft je kindje ergens pijn? Of zijn het de beruchte regeldagen en heeft je baby extra behoefte aan voeding?

Lees verder